Voetbal4u.com

Eredivisie Steven Berghuis verrast door ontvangst bij Ajax

Afgelopen zomer maakte Steven Berghuis de gevoelige transfer van Feyenoord naar Ajax. Een half jaar laten heeft de aanvaller het uitstekend naar zijn zin in Amsterdam.

“Natuurlijk was het spannend hoe mijn overstap zou uitpakken, maar de goede ontvangst gaf me een steuntje in de rug en maakte de dingen gemakkelijker voor me”, legde de aanvaller uit tegenover Ajax Life over zijn overgang. “Natuurlijk moest ik de supporters overtuigen en nu nog steeds. Dat het zo positief uitpakt, had ik niet verwacht.”

Ook voetbaltechnisch haalt Berghuis voldoening aan zijn overgang. “Voetbal is overal anders. Het ligt er aan wat voor trainer je hebt. Wat vraagt hij van je en op welke positie speel je?”, legt de kersverse rechtsbuiten uit. “Daarom vind ik deze fase leuk, omdat ik op een andere positie speel, waar ik nieuwe dingen leer. Ik heb geen zijlijn achter me en moet me anders oriënteren.”

Berghuis speelde dit seizoen zestien officiële wedstrijden, waarin hij vijfmaal scoorde en zeven assists gaf. Ook is hij een vaste waarde onder Louis van Gaal bij het Nederlands elftal, dan wel als rechtsbuiten. In het team van Erik ten Hag staat hij normaliter op het middenveld achter spits Sébastien Haller.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.