Voetbal4u.com

‘Van Bronckhorst zette mij op de bank, dat moet moeilijk zijn geweest’

Monument Valley MAAK VAN €1 GEWOON €50 ALS ORANJE ZONDAG WINT VAN POLEN!

Dirk Kuyt denkt dat Giovanni van Bronckhorst een succes gaat worden als trainer van Rangers FC. Hij weet namelijk als geen ander dat de oefenmeester harde beslissingen niet uit de weg gaat.

“Gio is een erg relaxt persoon. Hij is niet erg emotioneel, maar hij aarzelt niet om moeilijke beslissingen te nemen”, vertelt Kuyt bij BBC Scotland. “Hij zegt altijd dat hij zijn beslissingen neemt om het team de beste kans op succes te geven. Zo was ik tijdens mijn tweede periode bij Feyenoord de aanvoerder en zijn vriend, maar hij zette mij op de bank”, doelt de 104-voudig Oranje-international op het kampioensjaar van de Rotterdammers. “Dat moet moeilijk voor hem zijn geweest, maar hij deed het voor het team.”

“Hij was altijd zeer rustig”, vervolgt Kuyt. “Zelfs in zijn eerste seizoen toen we het moeilijk hadden in de Eredivisie raakte hij nooit in paniek en uiteindelijk wonnen we de beker. Een jaar later werden voor het eerst in achttien jaar landskampioen. Ik denk dat hij ook bij Rangers heel succesvol kan zijn. Hij is één van de beste coaches die Feyenoord heeft gehad en die ervaring neemt hij met zich mee.”

Kuyt ziet dat Van Bronckhorst een goed team heeft verzameld met onder meer assistent-trainer Roy Makaay. “Het belangrijkste voor Gio is dat hij eerst wedstrijden gaat winnen. Het zal niet meteen om tiki-taka gaan. Hij houdt van aanvallen, kent het 4-3-3 systeem en ik denk dat hij daar net als Steven Gerrard – een andere goede vriend van mij – op zal voortborduren.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *