Voetbal4u.com

Eredivisie Bas Nijhuis woedend om VAR-moment: “Dat reken ik mezelf aan”

Scheidsrechter Bas Nijhuis stond gisteren vol in de spotlights tijdens de wedstrijd Feyenoord – Heracles. Hij keurde namelijk het eerste doelpunt van de Rotterdammers af en dat zorgde voor de nodige opwinding.

In de elfde minuut brak Luis Sinisterra de ban voor de Rotterdammers, maar Nijhuis annuleerde de treffer op aandringen van VAR Marc Nagtegaal. Alireza Jahanbakhsh zou in een eerder stadium een overtreding hebben gemaakt op Giacomo Quagliata. Met armgebaren gaf Nijhuis in eerste instantie nog aan dat daar géén sprake van was, maar nadat hij keek op het scherm aan de zijkant van het veld ging de arbiter toch overstag. “Het was een duel, wel een stevig duel misschien. Maar mijn assistent zei hetzelfde: ‘Laat gaan.’ Vervolgens kwam er een doelpunt uit. Daarna duurde het heel lang voordat de VAR op de lijn kwam. Hij wilde dat ik toch ging kijken…”, analyseerde Nijhuis na afloop de situatie bij ESPN.

“Dan kom ik naar de zijlijn en dan zie ik het en dan denk ik: Kom op zeg. Het moet clear en obvious zijn om een scheidsrechter naar de kant te roepen”, vervolgde Nijhuis. “Zelfs voor een ervaren scheidsrechter. Dan zie je steeds weer die beelden. Dan ga je steeds meer denken, het is een overtreding. Ik ben uiteindelijk meegegaan, maar ik baal er nog steeds van. Ik baal eigenlijk nóg meer van de ingreep, want we hebben afgesproken dat we alleen ingrijpen als het clear en obvious is.”
In de rust ging Nijhuis tekeer. “Ik kwam in de rust in de kleedkamer… Nou, we mogen blij zijn dat de deuren er nog in zitten. Ik was écht kwaad. Ik had niet mee moeten gaan. Dat reken ik mezelf aan.”

Nijhuis stelt dat Nagtegaal hem nooit naar de kant had moeten roepen. “Dan grijp ik zeker niet in. Dit zijn situaties waarbij de scheidsrechter kan fluiten of niet. Dit zijn situaties waarmee je een scheidsrechter namelijk ook in een moeilijke situatie brengt. Nu wint Feyenoord, maar als het hier 1-1 blijft heb je wel een bepalende fout gemaakt.”One Comment

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.