Voetbal4u.com

Europa League ‘Vinícius slachtoffer van concurrentiestrijd PSV’

Vanavond speelt PSV de belangrijke wedstrijd tegen Real Sociedad en de kans is groot dat trainer Roger Schmidt gaat kiezen voor Cody Gakpo in de spits. En dit zal ten koste gaan van Carlos Vinicius. Schmidt is kritisch op hem na zijn spel tegen FC Utrecht van afgelopen weekend.

De Braziliaanse spits lijkt daarmee het slachtoffer te worden van de forse concurrentie voorin. Nu Gakpo, Noni Madueke en Mario Götze weer fit zijn, heeft Schmidt het nodige te kiezen. De afgelopen weken namen Bruma en vooral Ritsu Doan met verve de honneurs waar. Het ED verwacht dat zowel de Portugees als de Japanner mag blijven staan tijdens het beslissende treffen in San Sebastián.

Schmidt erkent dat Gakpo in zijn ogen een diepe aanvaller kan zijn. “Natuurlijk. Cody speelde vorige week tegen FC Utrecht in de eerste helft als nummer tien en na rust als centrumspits. Hij is een heel complete aanvaller en welke positie nu de beste voor hem is, beslissen we op de dag van de wedstrijd”, zegt de Duitser. “De opstelling is belangrijk, maar minstens zo belangrijk is dat onze reserves ook van topniveau zijn. Ik verwacht dat we deze wedstrijd met vijf andere spelers eindigen dan waarmee we begonnen zijn.”

PSV heeft aan een punt genoeg om Real Sociedad achter zich te houden en de tweede plaats veilig te stellen in de poule. De aftrap is om 18.45 uur.

De vermoedelijke opstelling van PSV: Drommel; Mwene, Ramalho, Boscagli, Max; Sangaré, Gutiérrez; Doan, Götze, Bruma; GakpoLaat een reactie achter

Your email address will not be published.