Voetbal4u.com

Eredivisie Voetbal voor dummies? Enkele handige tips

Daar zit je dan, als enige tussen een hoop voetbalfanaten. Op het werk, in de kroeg of onder  vrienden, zij gaan helemaal op in het gesprek en jij zit er weer bij voor spek en bonen? Het kan voor wat ongemakkelijke momenten zorgen. Na het lezen van deze blog weet je op z’n minst een beetje waarover ze het hebben. Gaat het de volgende keer over voetbal, dan kom jij in ieder geval al niet volledig uit de lucht vallen.

 

Fake it till you make it

 

Voetbal, het heeft iets. De sfeer onder supporters, de vaak liters bier die verzet worden en het pure geluk van de massa als jouw ploeg heeft gescoord! Ambiance en plezier verzekerd. Is voetbal nooit jouw dada geweest? Dan let je best heel goed op. Er zijn twee tactieken om in te blenden. De eerste is de makkelijkste. Lees eens voetbal voor dummies, want soms moet je gewoon een beetje doen alsof je er iets van kent. Veel knikken, lachen en ja zeggen, een beetje enthousiast doen en niet al te veel zinnigs zeggen, wie weet val je niet eens door de mand. Met een beetje geluk merkt niemand het op dat je een leek bent. Wil je je toch met wat meer zelfvertrouwen tussen een hoop fervente voetbalspelers begeven, dan lees je best even verder.

De basics

 

Hoog tijd dus om de basics uit te leggen. Er zijn twee ploegen, maar dat wist je zeker al? Elks elf spelers en de bedoeling is om de bal in de goal van de tegenspeler te krijgen, easy peasy. Je hebt een verdedigers, middenvelders, aanvallers en een keeper.  De keeper of de doelman is de enige die de bal mag aanraken, de rest gebruikt uitsluitend zijn voeten, hoofd en benen. Wil je echt indruk maken voor je een match gaat kijken? Volg dan de voetbal uitslagen en standen. Spiekbriefjes zijn toegelaten!

 

Doe een beetje research

 

Willen je vrienden weer maar eens samenkomen om de volgende match te volgen en breekt het zweet je al uit? Kijk dan misschien eens een voetbalwedstrijd vooraf en probeer het spel wat te begrijpen. Een bezoekje aan Wikipedia leert je trouwens ook erg veel. Wie weet krijg je wel de smaak te pakken en wie weet sta je volgende keer op de eerste rij bij de volgende jpl match (op groot scherm) in jullie favoriete café.

 Laat een reactie achter

Your email address will not be published.