Voetbal4u.com

Eredivisie DEFINITIEF: Ajax zwaait ‘de nieuwe Dolberg’ al weer uit

Ajax neemt afscheid van Eskid Dall . Hij wordt verhuurd aan het Deense Aarhus dat tevens een optie tot kop op hem heeft bedongen. De negentienjarige aanvaller kwam bij Ajax nog niet verder dan de Onder 18-ploeg en zou binnenskamers al ‘afgeschreven’ zijn.

Dall ligt nog een jaar vast in Nederland, maar mag nu transfervrij terugkeren naar zijn geboorteland. In 2020 kwam hij nog over van Silkeborg IF en zei hij dat hij droomde van de Kasper Dolberg-route: de huidige spits van OGC Nice was zijn grote voorbeeld. “Ajax schrijft over de deal met Aarhus: “De verhuur aan de Deense club is per direct en heeft een looptijd tot en met 30 juni 2022. In de verhuur is ook een optie tot koop opgenomen voor Aarhus GF.”

“Het contract van de 19-jarige aanvaller bij Ajax loopt nog tot en met 30 juni 2023. Dall werd op 8 januari 2003 geboren in Aalborg. Hij kwam begin 2020 over van Silkeborg IF naar de jeugdopleiding van Ajax en speelde sindsdien voor Ajax O18.” Aldaar stond hij op vijf goals in acht competitiewedstrijden, in de UEFA Youth League is hij na evenveel optredens nog doelpuntloos. Mogelijk blijft hij dat dus ook.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.