Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Ajax moet dispensatie aanvragen bij de UEFA Ihattaren’

Ajax heeft bij de UEFA dispensatie moeten aanvragen voor de komst van Mohamed Ihatarren. De middenvelder stond dit seizoen al bij drie clubs onder contract en dat is het maximum wat een speler in principe in een seizoen mag verslijten.

Desondanks mag hij voor Ajax wel minuten gaan maken als het tot een akkoord komt met alle partijen, want volgens De Telegraaf heeft Ihattaren inmiddels groen licht gekregen van de Europese voetbalbond om uit te mogen komen voor een vierde club. Ajax zit duidelijk op vinkentouw voor Ihattaren, al is het al een tijdje stil rondom de komst van de oud-PSV’er.

Omdat hij dit seizoen niet gespeeld heeft voor Juventus en Sampdoria is de kans groter dat de UEFA meewerkt aan een dergelijk verzoek. Volgens Valentijn Driessen is hij alleen ‘overnight’ bij Juventus geweest en was daarom de UEFA coulant. Volgens de journalist van het nationale dagblad laat de keuring van Ihattaren nog wel altijd op zich wachten. “Maar als die afgekeurd zou worden, heeft dat niets met zijn gewicht te maken”, aldus journalist Mike Verweij.

Helemaal kogeltje rond is de deal tussen Ajax, Juventus en Ihattaren dus nog niet, maar de verwachting is wel dat het nog voor de transferdeadline (komende maandag 31 januari) gebeurt. In de afgelopen tijd werkt Ihattaren met voormalig international Gerald Vanenburg aan zijn conditie. Wanneer de presentatie staat gepland, is nog niet gedeeld.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.