Voetbal4u.com

Wesley Sneijder looft de Qatarese ploeg

Monument Valley MAAK VAN €1 GEWOON €50 ALS ORANJE MORGEN WINT VAN POLEN!

Wesley Sneijder is content met de loting van het Nederlands Elftal voor het WK in Qatar. Oranje zit in de poule met Ecuador, Senegal en het gastland Qatar. De recordinternational dacht meteen terug aan de groepsfase in Zuid-Afrika, toen Oranje werd gekoppeld aan Denemarken, Japan en Kameroen.

“In 2010 hadden wij ook een poule met tegenstanders waarvan we ook zouden winnen als we minder speelden. Dat is lekker, want dan kun je goed in een toernooi groeien. Uiteindelijk werd het zilver”, doelt hij in De Telegraaf op het succesvolle eindtoernooi. Vier jaar later pakte Nederland brons op het mondiale eindtoernooi. Destijds zaten Sneijder en co in de ‘poule des doods’ met Spanje, Chili en Australië. “Daar zagen we toch wel wat tegenop, maar gingen we uiteindelijk soepeltjes doorheen.”

De landen waar Nederland nu aan gekoppeld is, zijn vrij onbekende landen voor de Nederlandse voetbalkenners. Tenminste Ecuador en Qatar. Sneijder sloot zijn carrière af in de oliestaat die nu het wereldkampioenschap organiseert. Hij vindt het leuk dat Nederland aan dat land gekoppeld is. “Daar ben ik bij, honderd procent. Oranje is favoriet. Maar met al die genaturaliseerde Brazilianen heeft Qatar wel een leuke ploeg, die op de Europese manier probeert te voetballen. Ik hoop dat beide landen doorgaan naar de knock-outfase.”

Nederland speelt de eerste wedstrijd van het toernooi op maandag 21 november om 11.00 uur tegen Senegal, de winnaar van de Afrika Cup, met Liverpool-ster Sadio Mané en Napoli-sterkhouder Kalidou Koulibaly. Dat duel is het openingsduel van het toernooi. Op vrijdag 25 november komt de ploeg van Louis van Gaal om 17.00 uur in actie tegen Ecuador, waarna de groepsfase op dinsdag 29 november om 16.00 uur wordt afgesloten met het duel tegen Qatar.Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *