Voetbal4u.com

Eredivisie ‘AZ meldt zich bij PEC Zwolle voor Mees de Wit’

AZ wil zich versterken met PEC Zwolle-speler Mees de Wit. Dit weet De Telegraaf te melden. Volgens de krant bracht AZ inmiddels een eerste bod uit. Beide clubs hebben goede hoop dat er een akkoord wordt bereikt. Voor De Wit bestaat echter meer interesse uit binnen- en buitenland.

De Wit is dit seizoen één van de weinige lichtpuntjes bij de hekkensluiter van de Eredivisie. De aanvallende linksback scoorde in 22 Eredivisie-duels al vier keer. Hij ligt nog tot medio 2023 vast bij PEC, met de optie voor nog een seizoen. Hoeveel de Blauwvingers aan hem hopen te verdienen en of een eventuele degradatie gevolgen heeft voor de prijs, is niet duidelijk. De Wit kwam afgelopen zomer over van Sporting Portugal B, nadat hij eerder actief was in de jeugd van Ajax.

Bij AZ kan De Wit herenigd worden met Dani de Wit, met wie hij samenspeelde in de Amsterdamse jeugdopleiding. Zijn komst past goed binnen het transferbeleid van de Alkmaarders, die zich nadrukkelijk richten op de Nederlandse markt en dan vooral op jonge spelers met potentie. Eerder werden onder meer Dani de Wit, Sam Beukema, Zakaria Aboukhlal en Vangelis Pavlidis naar het AFAS Stadion gehaald.Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *