Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Ajax en PSV blijven strijden om nieuwe Sangaré’

Ajax en PSV strijden momenteel om de handtekening van de Braziliaanse middenvelder Vinicius Souza. Hij staat momenteel onder contract bij het Belgische KV Mechelen en heeft de clubs voor het uitkiezen.

Voetbal International opent op zaterdagochtend: “Jorge Jesus zag in hem de nieuwe Nemanja Matic, de City Football Group legde hem vroeg vast en nu azen onder meer Ajax, Celtic, Club Brugge en PSV op zijn handtekening. Vinicius Souza is gewild.”

Om de kwaliteiten van de Braziliaanse middenvelder te duiden haalt het blad Steven Defour aan, assistent bij Mechelen: “Vini steekt dit seizoen met kop en schouders boven de rest uit. Hij onderbreekt een ongelooflijk aantal aanvallen van tegenstanders. Bovendien starten veel van onze eigen aanvallen via hem. Dit seizoen zagen we al dat het soms te makkelijk ging voor hem, en dan kroop er nonchalance in zijn spel. Waar zijn plafond ligt, is moeilijk in te schatten.”

VI pakt de statistieken van Souza erbij (hij zette bijvoorbeeld 76 keer een tegenstander van de bal) en uiteindelijk concludeert men dat de Jupiler Pro League-voetballer te vergelijken is met Ibrahim Sangaré. Wel rept het blad van een ‘gebrekkig spelinzicht’… “Dit gebrekkig ontwikkelde spelinzicht zal waarschijnlijk de reden zijn dat Manchester City hem vooralsnog niet ziet als optie voor het eerste elftal. Tegelijkertijd identificeren zij Vinicius Souza duidelijk als een speler met groeimarge, vanwege zijn defensieve kwaliteiten en fysieke aanleg. De clubs als Ajax en PSV die Souza nu op de korrel hebben, zullen de inschatting gemaakt hebben dat zij de Braziliaan qua spelinzicht naar een hoger niveau kunnen brengen.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.