Voetbal4u.com

SPURS AKKOORD: ‘Ajax betaalt 30 miljoen euro voor Steven Bergwijn’

Monument Valley BIZAR! 50X JE INZET TERUG ALS ORANJE ZONDAG WINT VAN POLEN!

Ajax heeft een akkoord bereikt met Tottenham Hotspur over de transfer van Steven Bergwijn. De Amsterdammers betalen maar liefst een som van dertig miljoen euro voor hem. Hier maakt De Telegraaf melding van.

Bronnen vanuit Ajax melden aan de krant dat het nu wachten is op bevestiging vanuit Londen, waarna hij vandaag nog medisch gekeurd zal gaan worden. “Bergwijn zelf bereikte vijf (!) weken geleden op hoofdlijnen al een persoonlijk akkoord met Ajax over een verbintenis tot de zomer van 2027. Dat technisch manager Gerry Hamstra en zijn rechterhand Klaas-Jan Huntelaar er maar niet in slaagden rond te komen met Tottenham Hotspur had diverse oorzaken.”

Ajax wilde bijvoorbeeld slechts tot 25 miljoen gaan, maar gaat nu alsnog over de knie bij de keiharde onderhandelaar Daniel Levy van Tottenham, die vasthield aan dertig miljoen. Bergwijn zelf wil graag naar Ajax, waar hij vanaf zijn veertiende al deels de jeugdopleiding doorliep. “In de Johan Cruijff ArenA is Bergwijn verzekerd van deelname aan de groepsfase van de Champions League en kan hij een goede aanloop nemen naar het WK in Qatar, dat in november start”, stelt de krant verder.

De Amsterdammers ‘zien weinig risico in het hoge transferbedrag’. “Bergwijn staat vanaf september direct in de Champions League-etalage en in november betreedt hij met het Nederlands elftal het allerhoogste voetbalpodium: het WK. Louis van Gaal is enorm van Bergwijn gecharmeerd. Hoewel de aanvaller bij Tottenham Hotspur nauwelijks speelde, stelde de bondscoach hem op. Het was ook Bergwijn die Oranje tegen Noorwegen het WK-ticket bezorgde. Hamstra, Huntelaar en Lenderink gaan er vanuit dat hij altijd zijn transferwaarde zal houden, maar rekenen erop dat Bergwijn uiteindelijk met flinke winst kan worden verkocht. Dat is voor Schreuder van later zorg. Die is blij dat hij met Berwgwijn en Wijndal snel zijn eerste twee aanwinsten op het trainingsveld mag begroeten. Brian Brobbey moet de derde worden.”One Comment

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *