Voetbal4u.com

Eredivisie Internationale media: ‘Ajax daalt af naar de hel’

UNIBET! GEEFT €5.000.000 WEG ALS NEDERLAND HET WK WINT! KLIK HIER!

Ajax heeft zichzelf een slechte dienst bewezen. In eigen huis verloren de Amsterdammers met maar liefst 1-6 van Napoli. De Europese media zijn vernietigend.

De Gazzetta dello Sport noemt Napoli ‘zelfs in de Champions League een wonder’, maar wijst ook naar het uitermate zwakke Ajax. “Napoli speelde op een hoog tempo en technisch erg sterk, maar Ajax verdedigde ook erg slecht. Het was bekend dat Ajax niet de beste periode doormaakte, maar dit moet de bizarre prestatie van Napoli niet overschaduwen. Als het de ruimte krijgt en aan voetballen toekomt, is het verwoestend.” Met name Dusan Tadic, die tot overmaat van ramp rood kreeg, moet kritiek slikken in de roze sportkrant. “De Serviër oogde erg gefrustreerd.”

In de Corriere dello Sport lezen we verder: “Geen enkel team had ooit zes keer gescoord tegen Ajax in een Europese wedstrijd. Deze keer stelt het Nederlandse voetbal teleur, maar dat is vooral de verdienste van Napoli. Zelfs het altijd verrassende Ajax kan niets doen tegen Raspadori, Kvaratskhelia en hun ploeggenoten, ze waren vanavond niet te houden.” Mohammed Kudus krijgt als enige Ajacied een voldoende (6). “Na zijn openingstreffer werd hij net als zijn ploeggenoten uitgeschakeld.”

The Guardian spreekt van ‘een beukpartij’. “Ajax dreigt nu al de knock-outfase te moeten missen na de grootste nederlaag ooit voor de club in Europees verband.” En het Franse L’Equipe noemt Alfred Schreuder en co ‘hardleers’. “Ondanks de waarschuwingen uit de eerste helft werd ook de tweede helft een lijdensweg voor Ajax en de trainer.”

Tot slot het Spaanse Marca: “Ajax wordt overrompeld in een historische set. Ajax kreeg in de Europese geschiedenis nooit eerder meer dan vijf doelpunten tegen. Napoli blijkt de onbetwiste nummer één in de groep met Liverpool, Ajax en Rangers. Voor Ajax is het een rampzalige start van het seizoen. Sinds het vertrek van Ten Hag, Antony, Martínez, Haller, Gravenberch, Tagliafico en Mazraoui daalt Ajax af richting de hel.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *