Voetbal4u.com

‘Ajax aast op Marcelo Gallardo als nieuwe trainer’

Ajax overweegt om de Zuid-Amerikaanse trainer Marcelo Gallardo naar Amsterdam te halen. Hier maakt het medium TyC Sports melding van.

Ajax maakte donderdagavond na het 1-1 gelijkspel tegen FC Emmen bekend dat Schreuder op non-actief was gesteld. De vijftigjarige trainer wordt verantwoordelijk gehouden voor de tegenvallende sportieve prestaties. In de Eredivisie werd er zeven keer op rij niet gewonnen. Daardoor zijn de Amsterdammers binnen een mum van tijd van de eerste naar de vijfde plaats gezakt.

Wie wordt de opvolger van Schreuder? Die vraag is de afgelopen 36 uur veelvuldig gesteld. De geruchtenmolen draait op volle toeren en er zingen veel namen rond. Onder meer Peter Bosz, Luis Enrique, Marcelo Bielsa, Kasper Hjulmand, Mauricio Pochettino, Zlatko Dalic en Louis van Gaal zijn genoemd als mogelijke opties. De naam van Gallardo kan ook aan dat lijstje wordt toegevoegd.

De toekomst van de Argentijnse trainer is op dit moment nog omgeven door vraagtekens. Gallardo was de afgelopen acht jaar werkzaam bij River Plate, waar hij na een zeer succesvolle periode door de voordeur vertrok. In 2021 werd Gallardo door Spaanse media naar voren geschoven als mogelijke opvolger van Ronald Koeman bij FC Barcelona, maar een voortijdig vertrek bij River Plate sloot hij al snel uit.

unibetWAANZINNIG! KRIJG 50X JE INZET TERUG ALS ORANJE WINT VAN GIBRALTAR!Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *