Voetbal4u.com

‘Sarina Wiegman kan de nieuwe trainer worden van Ajax’

Nu Alfred Schreuder is ontslagen als trainer van Ajax gaan er verschillende namen ten ronde over wie hem moet gaan opvolgen. Momenteel lijkt John Heitinga de rest van het seizoen op de bank te zitten, en is dit zijn kans om zich te bewijzen. Als de rust is teruggekeerd in Amsterdam, kan Ajax volgens Leonne Stentler Sarina Wiegman een kans geven in het mannenvoetbal.

De analiste van NOS gaat in gesprek met RTL Nieuws in op de mogelijke kandidatuur voor de oud-succestrainster van de Oranje Leeuwinnen. “Als je kijkt naar haar kwaliteiten, en wat ze heeft bereikt, denk ik dat ze het zeker in zich heeft om een topteam in het mannenvoetbal te coachen”, zei de oud-international.

Dat Ajax op dit moment in crisis is, zorgt ervoor dat Wiegman nu beter niet in kan stappen. “Ik zou het haar niet aan willen doen om in deze periode als eerste vrouw bij een mannenclub te gaan zitten waar de hele organisatie zo’n puinhoop is.”

Volgens Stentler zal Wiegman, mocht zij een mannenteam gaan trainen, onder een enorm vergrootglas komen te liggen. “‘Als je dat doet moet je het doen bij een club waar alles op orde is, met een technisch directeur die achter je staat en blijft staan. Daar ben je bij Ajax niet zeker van.”

unibetWAANZINNIG! KRIJG 50X JE INZET TERUG ALS ORANJE WINT VAN GIBRALTAR!Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *