Voetbal4u.com

Aanklager wil Berghuis voor drie duels schorsen na slaan fan

De aanklager van de KNVB wil Steven Berghuis voor drie duels schorsen naar aanleiding van een klap die hij uitdeelde aan een fan van FC Twente. Daarvan zou er één voorwaardelijk zijn.

Na de slotwedstrijd van dit Eredivisie-seizoen tussen Twente en Ajax, sloegen de stoppen door bij Berghuis toen hij handtekeningen aan het uitdelen was. Na een aantal beledigingen van een fan van de Tukkers probeerde de Oranje-international hem te slaan. De video ging al snel viral, waarbij Berghuis de supporter niet leek te raken. Ajax gaf Berghuis een boete, die dit spijt betuigde. “Ik had dit niet moeten doen”, klonk het.

De aanklager betaald voetbal stelt dat Berghuis de gedragscode van de ‘Officials Betaald Voetbal’’ heeft geschaad. “De aanklager neemt in het schikkingsvoorstel mee dat Berghuis als speler een voorbeeldfunctie heeft, maar ook dat hij werd geprovoceerd door grove beledigende uitlatingen”, aldus de KNVB.Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *