Voetbal4u.com

‘Het heeft er de schijn van dat Ajax is benadeeld’

Ajax is een onderzoek gestart naar de werkwijze van haar technisch directeur Sven Mislintat. Hij zou namelijk privé geld hebben verdiend aan de lastminute transfer van Borna Sosa. Hij kwam op de slotdag van de transferperiode voor acht miljoen euro over van VFB Stuttgart.

“Als blijkt dat een directeur niet volledig is geweest in zijn gesprekken dan kan de RvC hem op non-actief stellen en intern onderzoek verrichten”, zegt Dennis Vink, professor ondernemingsfinanciering aan de Nyenrode Business School aan de NOS. “Als daaruit blijkt dat hij informatie heeft verzwegen of achtergehouden, dan kan de RvC hem persoonlijk aansprakelijk stellen in verband met mogelijke verliezen. Daarnaast zullen ze ook de KNVB en UEFA moeten inlichten.”

“Is hier ten koste van Ajax een transactie gedaan waarvoor teveel betaald is? Het heeft er de schijn van dat Ajax benadeeld is door deze transactie, omdat hierbij de technisch directeur en de zaakwaarnemer beiden aandeelhouders zijn in hetzelfde bedrijf. Dat roept vragen op over de prijs die voor de speler betaald is. Dat is heel lastig uit te leggen”, aldus Vink.Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *