Voetbal4u.com

‘Los van die enorme puinbak staan we ook te laag’

Ajax heeft vanmiddag in het restant van de wedstrijd tegen Feyenoord geen gevaar weten te stichten bij de Rotterdammers. Al snel kwamen ze op een 0-4 voorsprong en was het over en uit voor de Amsterdammers. Trainer Maurice Steijn koos ervoor om Chuba Akpom op stellen als extra spits.

“Je ziet ook aan de wissels die we hebben gedaan dat we in ieder geval iets wilden forceren in het begin, maar binnen dertig seconden krijg je al een grote kans tegen. Daarna valt de goal. Dan is het 0-4 en dan weet je wel dat de wedstrijd definitief is gespeeld. Het was natuurlijk al een hele zware opgave, maar het is wat het is”, baalt de trainer bij ESPN.

Het plan met Akpom pakte echter niet goed uit. “Wij wilden daar waar het kon in ieder geval voetballen met drie man achterin en onze buitenspelers wat hangend, en dan proberen met twee spitsen die lijnen open te maken, maar daar kwamen we eigenlijk heel weinig aan toe. Dan ga je het proberen met lange ballen, maar het was gewoon te weinig vandaag”, oordeelt Steijn.

De trainer baalt flink van alle onrust binnen de club. “Er is zoveel gebeurd deze week. Vlak voor de wedstrijd is er nog iemand afgetreden (Pier Eringa, red.). De wedstrijd is nu gespeeld, ik ben blij dat we dit nu af kunnen sluiten en vanaf straks gaan we ons volledig richten op RKC. De ploeg weer bij elkaar rapen, we moeten toch door en we gaan ook door.”

“Even los van alle problemen: we staan ook gewoon te laag”, gaat Steijn verder. “Wij moeten gewoon aan de slag met die spelers. daar zijn we al een tijd mee bezig. Dat het beter moet dat weet ik als eerste en dat weet eigenlijk iedereen”, zegt hij. Hij klampt zich vast aan enkele lichtpuntjes. “Ik hou me nog even vast aan gedeeltes van tegen Olympique (Marseille, red.) en tot aan de 0-2 tegen Feyenoord. In de uren die we hebben moeten we aan de slag met z’n allen. Dat ziet er bij vlagen echt wel aardig uit, maar in de wedstrijden zien we dat nog niet terug. Dat moet heel snel komen, dat is duidelijk.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *