Voetbal4u.com

‘Oranje-international moet vijf tot acht kilo afvallen’

Voormalig voetballer en huidig analist Rafael van der Vaart is van mening dat de vele blessures die Memphis Depay de laatste tijd treffen een reden hebben. Hij vindt namelijk dat de aanvaller van Atletico Madrid te zwaar is.

“We hebben het wel eens over spelers opleiden. Tegenwoordig moet je zo’n lichaam hebben”, zegt Van der Vaart over het lichaam van Memphis in het praatprogramma Rondo. “Hij moet juist vijf tot acht kilo afvallen. Hij is niet dik, maar zijn spiermassa. Hij is zo sterk, maar toch veel geblesseerd. Dan gaat er toch iets fout.”

Wel wordt de middenvelder weer blij van de doorstromende talenten. “De talenten: Noa Lang, Donyell Malen, Cody Gakpo, ik word er wel weer blij van. Komende zomer is nog te vroeg. Dan moet je hopen dat ze het goed doen en een beetje geluk hebben. Maar over twee, drie jaar, als ze zich doorontwikkelen, gaan we echt weer meedoen.”

Ondanks de lof is er ook nog een ander geluid. Marco van Basten vindt dat er niet te hoog van de toren gesproken moet worden over het Nederlands elftal. “Ik vind het niet zo sterk. Je moet een paar aanvallers hebben die bij grote clubs spelen, echte topscorers.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *