Voetbal4u.com

‘Brobbey en Taylor samen 133,2 miljoen euro waard zijn’

Volgens CIES Football Observatory is Brian Brobbey de meest waardevolle speler in de Eredivisie. Zijn marktwaarde wordt namelijk geschat op 66,8 miljoen euro. Hij troeft hiermee nipt zijn ploeggenoot Kenneth Taylor af. Zijn waarde wordt geschat op 66,4 miljoen euro.

PSV-aanvaller Johan Bakayoko wordt ingeschat op een waarde van 61,2 miljoen euro. Santiago Giménez valt net buiten het podium met een geschatte marktwaarde van 57,2 miljoen euro. Steven Bergwijn (49,8 miljoen euro), Joey Veerman (46,7 miljoen euro), Jorrel Hato (42,3 miljoen euro), David Hancko (37,7 miljoen euro), Mats Wieffer (36,1 miljoen euro) en Noa Lang (30,7 miljoen euro) staan ook in de top-tien.

Met name de hoge geschatte waarde van Taylor zorgt voor gefronste wenkbrauwen op X. De middenvelder kan zich dit seizoen niet aan de sportieve malaise van Ajax onttrekken. Tot nu toe maakten slechts drie spelers voor meer dan zestig miljoen euro de overstap van de Eredivisie naar het buitenland: Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong en Antony.Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *