Voetbal4u.com

Goalgetter sneert Steijn: ‘Sommige trainers kunnen geen groep managen’

Chuba Akpom heeft slechte herinneringen aan de tijd dat Maurice Steijn aan het roer stond bij Ajax. In een gesprek met Voetbal International zegt hij geen uitleg te hebben gekregen van de oefenmeester over zijn reserverol. Met de komst van John van ‘t Schip is de aanvaller helemaal opgeleefd.

Of de van Middlesbrough overgenomen spits ooit uitleg kreeg van Steijn waarom hij niet speelde? “Nee, nooit. Het is wat het is. Dat is voetbal blijkbaar. Sommige managers weten iets beter hoe je een groep moet managen, sommigen niet. Misschien komt dat ook met ervaring, dat weet ik niet.” De 28-jarige spits is niet de enige die tegen dit probleem aanliep onder Steijn. “Het geldt voor veel van de spelers. En ik moet zeggen, het helpt niet als je verhalen leest van de manager die zegt dat dit niet de spelers zijn die hij wilde.”

Akpom hoorde constant verhalen over frictie tussen trainer Steijn en technisch directeur Sven Mislintat. “Om eerlijk te zijn zorgde dat in ieder geval bij mij voor grote spanning.” Akpom was niet de enige, vertelt hij. “Ik kan wel zeggen dat we dat allemaal voelden. We komen naar de training en denken dat we een manager hebben die ons graag wilde hebben, maar dan lees je die uitspraken… Dat is niet fijn, helemaal niet fijn.”

Volgens Akpom bevond de spelersgroep zich middenin de frictie tussen Steijn en Mislintat. “Je ben net aangetrokken en hebt een vijfjarig contract getekend en dan ineens kijk je elkaar aan: Wacht eens even, wil de manager ons wel hebben? Wat betekent dit voor ons?” Verder wil Akpom er niet teveel woorden aan kwijt. “Ik ben blij dat we nu de knop om hebben gezet”, besluit hij.

De situatie veranderde volledig met de komst van Van ‘t Schip, schetst Akpom. “De nieuwe trainer bracht een positieve vibe en frisse energie, vanaf de eerste training voelde iedereen zich weer alive.” Van ‘t Schip bracht de hoop terug in de selectie volgens Akpom. “Een manager die weet hoe hij wil spelen en práát met zijn spelers. Hij wil het beste uit zijn spelers halen, dus dingen begonnen meteen te veranderen.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *