Voetbal4u.com

‘Drama op komst voor manager Erik ten Hag’

Voor Erik ten Hag is het de komende maanden noodzaak om te overleven als manager van Manchester United. Momenteel krijgt hij nog het voordeel van de twijfel, maar hij staat wel zwaar onder druk.

Zijn baan is daardoor wel degelijk in gevaar. United is recentelijk gedeeltelijk overgenomen door INEOS-topman Sir Jim Ratcliffe. Het gaat weliswaar om 25 procent van de aandelen, maar hij krijgt wel degelijk de ruimte om ingrijpende maatregelen door te voeren. Het Algemeen Dagblad weet: “Goed is niet goed genoeg. Op alle gebieden moet United weer een club worden van wereldklasse.”

Ten Hag heeft die ontwikkeling óók voor ogen, maar dit seizoen hapert de ontwikkeling van Manchester United. Het AD schrijft: “Tot het moment dat de Premier League de deelovername door INEOS definitief goedkeurt, naar schatting over zes à zeven weken, blijven de huidige mensen nog aan boord. Snel daarna volgt onherroepelijk een schoonmaak en gaat INEOS zijn eerste grote beslissingen nemen.”

Ook Ten Hag moet in dat geval vrezen. Het medium legt uit: “Wie kijkt naar de vele trainerswisselingen bij Nice in de laatste jaren, zou het ergste kunnen vrezen voor Ten Hag bij United. En gezien de moeizame prestaties van de laatste maanden is het maar afwachten hoe de immense druk op de Nederlander zich ontwikkelt. Nóg drie keer op een rij verliezen en er kunnen onstuitbare krachten gaan spelen, zeker bij een bolwerk als United.”

De voormalig Ajax-trainer staat overigens niet bovenaan het lijstje om verbannen te worden door INEOS. In principe krijgt Ten Hag het voordeel van de twijfel, maar hij zal de komende tijd moeten presteren om de aanstaande schifting te overleven. Te beginnen met de komende Premier League-confrontatie met Tottenham Hotspur.Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *