Voetbal4u.com

‘PSV had niet het juiste plan voor hem’

De Braziliaanse vleugelaanvaller Savio is dit seizoen één van de uitblinkers bij het Spaanse Girona. Vorig seizoen speelde hij nog op huurbasis voor PSV, maar kwam daar totaal niet uit de verf.

Adil Ramzi had Savio vorig seizoen onder zijn hoede bij Jong PSV. “PSV had niet het juiste plan”, vat hij samen in gesprek met de Volkskrant. Dat de Braziliaan ongelofelijk veel talent had, zag de oefenmeester gelijk. “Een intuïtieve voetballer met extra klasse, zoals eerder Depay, Bergwijn, Gakpo en Madueke. Ik heb negen jaar bij PSV gewerkt. Dan zit hij bij de top-2, top-3 van buitenlandse talenten die PSV aantrok.”

Het was niet makkelijk voor Savio in Eindhoven. “Hij sprak geen woord Engels en geen woord Nederlands. Maar als we een oefening uitlegden, snapte hij die als eerste. Hij was straatslim”, legt Ramzi uit. “Een rustige jongen verder, geen brutale gozer. Maar ook nog een kind dat je moet knuffelen, dat je aandacht moet geven als club. Dat is in mijn ogen te weinig gebeurd.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *