Voetbal4u.com

Beleggers vragen nogmaals naar onderzoek Sven Mislintat

De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) heeft Ajax nog een keer gevraagd naar de status van het onderzoek naar Sven Mislintat. Hier maakt De Telegraaf melding van.

Tijdens de aandeelhoudersvergadering afgelopen november had president-commissaris Michael van Praag laten weten dat zijn verwachting was dat het onderzoek nog één à twee maanden zou duren. De VEB heeft laten weten dat die termijn inmiddels is verstreken. Het onderzoek waar het om gaat, is dat van accountants- en adviesbureau KPMG, die dat in opdracht van Ajax uitvoeren. Er wordt gekeken wat de rol van Mislintat was en welke belangen de ontslagen directeur zou hebben.

De belangenvereniging heeft in een brief aan de club nogmaals de hele kwestie aangehaald. De VEB wil weten of de voormalig directeur voetbalzaken ook daadwerkelijk zich schuldig heeft gemaakt aan belangenverstrengeling. Ook willen ze dat er onderzoek wordt gedaan naar de interne procedures bij de club, de rol van betrokken zaakwaarnemers en de voorgeschiedenis rondom het aanstellen van Sven Mislintat. De organisatie vindt dat er nog niet helemaal is afgerekend met het verleden, ondanks dat er al enkele kopstukken het veld hebben moeten ruimen. Op hun eigen website spreken ze dan ook van een sportieve en bestuurlijke crisis die gigantische proporties heeft aangenomen.Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *