Voetbal4u.com

‘Kampioenschap van PSV staat op de tocht’

Sportjournalist Valentijn Driessen is van mening dat Peter Bosz na afloop van het verloren bekerduel tegen Feyenoord een verkeerd signaal heeft afgegeven. Hij ging namelijk flink tekeer vanwege een niet gegeven strafschop aan Noa Lang. In de ogen van Driessen liet hij zich hiermee flink kennen.

“Heb je echt de beelden gezien, of niet?”, verwees Bosz, richting Volkskrant-journalist Willem Vissers op de persconferentie, naar de niet gegeven penalty. “Zag je dat hij (Lang, red.) werd geraakt op zijn linkervoet en dat die dubbelklapte? Dan is er toch geen discussie mogelijk? Hoezo zijn er collega’s die daar anders over denken? Jij denkt daar anders over? Kom op. Menen jullie dit serieus nu, of niet? Ik wil best met jullie in discussie daarover, maar die ga je niet winnen. Dus doe het dan niet. Hou eens op, zeg.”

In zijn column in De Telegraaf stelt Driessen dat Bosz daarmee overdreven reageerde. “Met zijn over-de-top reactie geeft Bosz een fout signaal af naar zijn spelers, want communiceren met de media is communiceren met je spelers. Die zien hun trainer na afloop ongewoon fel uit zijn slof schieten.”

Driessen vraagt zich af of er toch iets aan de hand is bij PSV. “Zorgt het eerste gelijkspel van de competitie en de daaropvolgende onttroning als bekerhouder voor de eerste barstjes in een tot dusver vlekkeloos seizoen? Het valt voor hem (Bosz, red.) en PSV te hopen dat de klad er verder niet in komt.” Daarmee geeft de voetbaljournalist een waarschuwing af, die verwijst naar het verleden van teams die Bosz onder zijn hoede had. “In ieder geval moet je als kapitein van het schip de rust bewaren en rustig blijven bij tegenslag, bijvoorbeeld bij bekeruitschakeling, hoe deze ook tot stand is gekomen. Want als de emotie van Bosz na Feyenoord – PSV overslaat op zijn spelersgroep, kan het nog weleens raar aflopen dit seizoen en houdt Bosz zijn faam als trainer die geen hoofdprijzen op het hoogste niveau wint.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *