Voetbal4u.com

‘Oud-Feyenoorder had Lionel Messi in zijn broekzak’

VI-journalist Süleyman Öztürk is vol lof over Renato Tapia. Hij zag de voormalig Feyenoorder uitblinken in de uitwedstrijd van Celta de Vigo bij Osasuna (0-3).

“Celta is al jarenlang tegen de onderkant van LaLiga aan het vechten en weet er telkens net in te blijven”, zegt Öztürk in een video-item van Voetbal International. “Tapia is daar aanvoerder en staat centraal in de verdediging, Rafa Benítez is zijn trainer. Als je Tapia ziet, dan denk je: die is 44 jaar oud. Hij heeft een flink bos haar, maar dan zoek je het op en zie je dat hij pas 28 is.”

“Hij speelt rechts centraal achterin in een driemansdefensie”, vervolgt de journalist. “Hij is verdedigend sterk en zijn kwaliteit is dat hij ook van achteruit de opbouw kan verzorgen. Hij is enorm van waarde voor dit elftal van Celta, dat bezig is om lijfsbehoud te realiseren.”

Öztürk raakte eerder al onder de indruk van Tapia in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Argentinië (0-0) in 2017. “Tapia heeft natuurlijk bij FC Twente en Feyenoord gespeeld en is een van de weinige spelers die ik ooit Messi goed heb zien dekken”, geeft hij aan. “Met Peru speelde hij ‘s nachts om een uur of twee Nederlandse tijd tegen Argentinië in La Bombonera (het stadion van Boca Juniors, red.). Tapia is echt een van de weinigen die ooit Messi in zijn broekzak had. Het is leuk om te zien dat hij bij Celta zo belangrijk is.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *