Voetbal4u.com

‘Ajacied was de meest irritante speler, heb hem geschopt en geduwd’

Dusan Tadic speelde jaren de sterren van de hemel voor Ajax en draaide menig vleugelverdediger dol. Gersom Klok speelde in 2019 met FC Emmen tegen hem en kijkt er met weinig plezier aan terug.

In de podcast Het is maar een spelletje van journalist Stan Timmerman blikt de verdediger terug op zijn profcarrière, waarin Tadic naar voren komt als de meest irritante speler waar Klok tegen heeft gespeeld. “Hij is zo’n complete speler. Hij is sterk, tactisch, een teamplayer. Maar ook een regisseur, ook al is het vanaf de zijkant. Heel veel dingen waarvan ik dacht: zo wil ik zijn.”

Klok eindigde de oorwassing in de Johan Cruijff ArenA zonder een kaart te krijgen van scheidsrechter Danny Makkelie, maar dat is volgens de in Lelystad geboren verdediger een wonder. “Ik kreeg Tadic ook absoluut niet van de bal af. Ik heb hem letterlijk over de zijlijn geschopt en geduwd, toen kreeg ik een vrije trap tegen. Ik zei toen tegen Makkelie: ‘Maar wat moet ik anders?’ Want hij ging gewoon niet aan de kant, hij bleef gewoon staan.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *