Voetbal4u.com

‘Ajax strijd met grootmacht om aanvallende middenvelder’

Ajax probeert daadwerkelijk om PSG-speler Étienne Michut naar Amsterdam te halen. Volgens het Franse medium L’Equipe zouden ze contact hebben genomen met het management van de 17-jarige speler.

Hij heeft een aflopend contract in Parijs, wat hem voor veel clubs een interessant target maakt. Diverse grootmachten zouden de verrichtingen nauwlettend in de gaten houden. Ajax en Manchester City worden daarbij al meest concrete clubs genoemd. PSG hoopt hem nog te kunnen verleiden tot het verlengen van de verbintenis.

De aanvallende middenvelder speelt momenteel zijn wedstrijden vooral voor het Onder 19-team van de Franse grootmacht. Dit seizoen kwam hij nog zes keer uit in de UEFA Youth League. In de eigen competitie staat Michut na negentien wedstrijden op zes goals en vier assists. De stap naar de hoofdmacht van Luis Enrique lijkt vooralsnog een te grote.

L’Équipe omschrijft de kleine Michut als een technische en dynamische speler. “Zijn kwaliteiten sluiten aan bij het spel dat Manchester City en Ajax willen spelen”, luidt het oordeel. De City Group zou Michut eerst willen stallen bij Girona, zodat het talent zich daar verder kan ontwikkelen.Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *