Voetbal4u.com

Ajax-speler: ‘Lastig voor mij, maar ik moet ermee leven’

Monument Valley BUITENKANS! Pak 50X je inzet terug als AJAX vanavond wint van EXCELSIOR!

Brian Brobbey heeft het moeilijk in het nieuwe systeem van Ajax. de spits staat als enige voorin bij de Amsterdammers met vier middenvelders achter zich. Dit was gisteren ook het geval tegen Aston Villa.

“Ik denk dat ik best veel sprintjes heb moeten trekken, ja. Elke keer als we de bal lang speelden, stond die keeper daar. Deze wedstrijd was best wel lastig voor mij, in je eentje voorin natuurlijk”, analyseert Brobbey bij Veronica het Conference League-treffen met de Engelsen. “Maar ik denk dat ik op zich wel een prima wedstrijd heb gespeeld.”

De spits komt daarna terug op het 5-4-1-systeem. “Het is natuurlijk anders, omdat je in je eentje speelt, met twee nummers tien. Normaal ben je buitenspelers gewend. Ik denk dat ik wel ietsje minder aanvoer heb, maar dit is op dit moment hoe we spelen. Ik moet ermee leven”, klinkt het.

Door het systeem speelt Brobbey wat verder van de goal. “Dat klopt. Ze speelden ook echt heel erg hoog, bijna op de middenlijn”, merkt hij op. “We kunnen met veel vertrouwen op deze wedstrijd terugkijken. We moeten volgende week dezelfde dingen laten zien.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *