Voetbal4u.com

‘Dat neem ik niet serieus, toptrainers kiezen niet voor Ajax’

Pascal Jansen wordt de laatste tijd steeds vaker gelinkt aan een dienstverband bij Ajax. Maar analist Wim Kieft twijfelt of hij deze baan wel aan kan. In zijn ogen kunnen namelijk alleen toptrainers slagen in Amsterdam.

Hij was rond het Conference League-duel van Ajax met Aston Villa al kritisch op Maurice Steijn, die bij Rondo uithaalde naar de gang van zaken in Amsterdam onder directeur voetbalzaken Sven Mislintat. ‘Onbedoeld maakte Steijn wel duidelijk dat alleen trainers met een grote persoonlijkheid en status het redden bij een club als Ajax’, reageert Kieft in zijn column in De Telegraaf. ‘Voor Steijn verslikten Marcel Keizer en Alfred Schreuder zich al in de club.’

Volgens Kieft moet een Ajax-trainer zijn eisen en voorwaarden durven stellen. ‘Mannen van naam met de power om ’nee’ te zeggen als iets ze niet zint. Steijn was gewoon heel blij met zijn kans bij Ajax en liet zich de wil van Mislintat opleggen. Een zwaargewicht zou zich niet met zulke spelers laten opschepen en daarom viel de keus van Mislintat op Steijn.’

Van ‘t Schip stelt dat het nog niet duidelijk is of John van ‘t Schip mag aanblijven. ‘Maar als er namen langskomen als die van Thomas Tuchel, José Mourinho of Pep Guardiola dan neem ik dat allemaal niet serieus. Toptrainers kiezen niet voor Ajax.’ Hij vindt Frank de Boer en Pascal Jansen ‘reëlere opties’. ‘Zeker omdat Ajax in eerste instantie een voorkeur heeft voor een Nederlandse trainer. Maar of Jansen de persoonlijkheid heeft om Ajax er bovenop te helpen, is de vraag. Bij AZ heeft hij het aardig gedaan. Alleen werkte hij daar in de luwte en werd hij steeds onzekerder toen het de laatste maanden moeizamer ging.’Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *