Voetbal4u.com

‘Feyenoord moet gaan cashen voor nieuwe Jorgensen’

Monument Valley BUITENKANS! Pak 50X je inzet terug als AJAX vanavond wint van EXCELSIOR!

De kans is groot dat Santiago Gimenez bezig is aan zijn laatste maanden als speler van Feyenoord. Bij een vertrek zal hij de Rotterdammers waarschijnlijk een vermogen gaan opleveren. In de ogen van Rafael van der Vaart een goede zaak.

Hij lijkt zijn scoringsdrift weer een beetje terug te krijgen, ook zondag tegen Heracles Almelo was de aanvaller weer trefzeker, maar Van der Vaart spreekt bij Studio Voetbal zijn twijfels uit. “We hebben het er al een keer over gehad dat Feyenoord veel spelers gaat verliezen, veel spelers die in de belangstelling staan”, waarmee de voetbalanalist onder meer doelt op de Mexicaanse spits.

Van der Vaart vraagt zich echter af of Giménez wel het niveau van een topcompetitie aankan. “Ik twijfel heel erg. Ik heb een keer gezegd dat hij mijn twijfels heeft weggenomen, toen hij écht goed was. Maar zelfs na deze goal (zondag tegen Heracles, red.) vond ik hem niet zo heel goed spelen.”

De oud-international maakt vervolgens de vergelijking met Nicolai Jörgensen, die in 2016/2017 een geweldig seizoen kende bij Feyenoord, maar daarna volledig door het ijs zakte in Rotterdam. Feyenoord had destijds de kans om de spits voor een flink miljoenenbedrag te verkopen aan Newcastle United, maar besloot de Deen te houden. Een dergelijk scenario moet Feyenoord dit keer zien te voorkomen stelt Van der Vaart. “Ik heb het al vaker gezegd en daar moet je dan om lachen, maar je moet dansen als de muziek speelt. Als iemand 20 of 25 miljoen euro biedt, dan moet je hem echt wegdoen.” Volgens Van der Vaart toonde de Mexicaans international zondag te weinig rendement. “Dit moet allemaal een doelpunt zijn als je echt zo goed bent. Als iemand heel veel geld voor hem wil betalen, écht meteen doen.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *