Voetbal4u.com

‘Ajax kiest uit deze drie namen als opvolger Van ‘t Schip’

Alex Kroes is vandaag officieel begonnen aan zijn werkzaamheden bij Ajax. De nieuwe directeur wacht een zware taak en zal de nodige knopen moeten gaan doorhakken. Zo ook over de nieuwe trainer voor het aankomende seizoen.

Er gaan momenteel drie namen rond binnen de club als opvolger van John van ‘t Schip. Het gaat om Dave Vos, Pepijn Lijnders en Pascal Jansen. Vos staat momenteel aan het roer van Jong Ajax en wordt intern gewaardeerd. “Hij scoort hoog op veel gebieden die de beleidsbepalers belangrijk achten. Met zijn gedrevenheid en visie past hij in het beoogde plaatje, alleen wordt er tegelijkertijd getwijfeld of het niet te vroeg is om Vos, die tot vorig jaar alleen de rol van assistent en jeugdtrainer vervulde, naar voren te schuiven”, zo schrijft de NOS.

Ook de naam van Lijnders, die na dit seizoen vertrekt bij Liverpool, wordt genoemd. “Het is niet duidelijk of hij als hoofdtrainer of assistent gezien wordt. Lijnders gaat de komende interlandperiode met zijn zaakwaarnemer om tafel om te kijken naar alle mogelijkheden.”

Pascal Jansen zou ook een optie zijn voor Ajax. Hij zit zonder club na zijn ontslag bij AZ. De trainer werd de afgelopen weken al een aantal keer gespot in de Johan Cruijff ArenA. “Het was meer gewoon een wedstrijdje bezoeken, zoals hij dat ook bij andere clubs doet. Maar dat hij op een lijstje staat, is al sinds de zomer bekend”, laat zijn zaakwaarnemer weten.Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *