Voetbal4u.com

Amsterdamse afgang: ‘Engelse media snoeihard voor Ajax’

Ajax ging gisteren in de Conference League met 4-0 onderuit tegen Aston Villa. Een blamage voor de Amsterdammers die werkelijk niets konden klaar spelen in Birmingham. De Engelse media is dan ook niet mals in haar kritiek.

‘Aston Villa bereikt de eerste Europese kwartfinale sinds 1998, maar het gaat ten koste van Watkins’, aldus The Telegraph. ‘De topscorer van Villa en mogelijke EK-spits van Engeland blesseerde zichzelf bij een tackle op Ajax-keeper Diant Ramaj.’

Ook is er oog voor Henderson. ‘Hij speelde voor het eerst sinds zijn Liverpool-vertrek weer in een Premier League-stadion en bleek nog de beste speler van Ajax, dat bezig is aan een turbulent seizoen. De achterstand op koploper PSV: het ongelooflijke aantal van 29 punten.’

Volgens The Independent is Aston Villa de topfavoriet voor het winnen van de Conference League, zoals competitiegenoot West Ham United vorig jaar deed. ‘Zo memorabel als de avond voor Villa was, zo pijnlijk was die voor Henderson. Hij werd voortdurend beschimpt, terwijl Ajax werd overklast.’

In het spelersrapport van The Daily Mail, dat als enige Engels krant cijfers geeft aan Ajax, krijgen Sivert Mannsverk, Brian Brobbey en Jorrel Hato de laagste beoordelingL een 4. Onvoldoendes zijn er ook voor Diant Ramaj, Devyne Rensch, Josip Sutalo, Borna Sosa, Henderson én trainer John van ‘t Schip. Alleen de uitgevallen Ahmetcan Kaplan (7), Kenneth Taylor (6) en Kristian Hlynsson (6) worden gespaard.Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *