Voetbal4u.com

‘Steven Bergwijn stond huilend aan mijn bureau’

Marcel Brands, de directeur van PSV is blij dat hij destijds de grote talenten Steven Bergwijn en Georginio Wijnaldum voor veel geld heeft kunnen verkopen. Bergwijn werd voor 30 miljoen verpatst aan Tottenham Hotspur, terwijn Wijnaldum voor 25 miljoen naar Liverpool verkaste.

Toch kwam het geregeld voor dat de grote talenten het moeilijk hadden. “Ik kan heel erg genieten van een jeugdspeler waar je het in ziet zitten”, vertelt de huidige algemeen directeur van PSV in de podcast De Beslissers van FC Afkicken. “Ik heb ooit Wijnaldum huilend aan mijn bureau gehad. Hetzelfde geldt voor Bergwijn. Die laatste had toen een iets te hoog vetpercentage. Phillip Cocu, de trainer van destijds, liet hem allemaal rondjes lopen.”

“Bergwijn kwam naar me toe, hij zat in zak en as. Dan ga je met zo’n jongen praten en probeer je hem bewust te krijgen. Uiteindelijk bloeit hij op en wordt zo’n jongen fantastisch bij PSV. Bergwijn is uiteindelijk voor veel geld verkocht aan Tottenham.” Onduidelijk is waarom Wijnaldum huilend aan het bureau van Brands stond. De middenvelder werd in 2011, toen hij 21 jaar was, voor vijf miljoen euro gekocht van Feyenoord.Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *