Voetbal4u.com

‘Borna Sosa ziet Ajax als een harde leerschool’

Borna Sosa werd deze zomer op het nippertje binnengehaald door Ajax. De Kroaat geeft toe dat het een bijzonder zwaar jaar is, maar hij ziet het vooral als een harde leerschool.

“Nieuwe club, stormachtig seizoen, volgens mij werd het in het begin zelfs uitgeroepen tot één van de slechtste ooit”, reageert Sosa op de website van de Kroatische bond. “Dus wat mij betreft begon het seizoen wat ongelukkig, maar inmiddels is de situatie enigszins gestabiliseerd. Soms moet je accepteren dat het seizoen niet eindigt zoals je zou verwachten, maar je kunt er ook veel van leren”, zo meent hij.

De linksback wil dit seizoen vooral gebruiken om nog sterker te worden. “Niets kan mij hierna nog persoonlijk verrassen in het voetbal. Ik heb veel goede en slechte dingen meegemaakt. Het belangrijkste is om dit seizoen zo goed mogelijk af te sluiten, want we zijn nog steeds in de race voor de Europa League.”

Sven Mislintat haalde de Kroaat afgelopen zomer naar Amsterdam, maar is inmiddels ontslagen. Daarom is het ook nog onzeker of Sosa volgend seizoen nog voor Ajax speelt. “Ik moet me eerst concentreren op het EK, en dan kijken wat het nieuwe seizoen brengt”Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *