Voetbal4u.com

‘EK-drama voor Mats Wieffer en Xavi Simons’

Monument Valley BUITENKANS! Pak 50X je inzet terug als AJAX vanavond wint van EXCELSIOR!

Afgelopen vrijdag wist Oranje met 4-0 te winnen van Schotland. Een mooie uitslag, maar deze was wel zeer geflatteerd te noemen. Vooral Mats Wieffer en Xavi Simons konden het publiek niet imponeren met hun vertoonde spel.

“Koeman was na het duel met de Schotten ontevreden over Xavi Simons en Mats Wieffer”, meldt het Algemeen Dagblad op maandag tussen neus en lippen door. Er is dan ook een grote kans dat deze twee spelers op dinsdag niet meedoen tegen Duitsland. En misschien moeten ze óók wel vrezen voor hun plekje in de EK-basis…

Eerder schreef Wim Kieft al in De Telegraaf over Simons: “Het is nauwelijks voorstelbaar dat Xavi Simons dan een plekje heeft in de basisformatie. Hij grossierde in balverlies en speelde als een junior tegen de Schotten. Niet voor het eerst in Oranje. Inmiddels is hij geen 16 jaar meer, maar 21 jaar en dan mag je meer van iemand verwachten die veel kansen krijgt van Koeman in de basis en wekelijks in de top van de Bundesliga acteert. In zo’n geval kan je niet acht van de tien ballen inleveren. Ook de simpele. Over het algemeen wil hij het echter te moeilijk doen, maar niet iedere pass hoeft beslissend te zijn…”

Willem van Hanegem nam het op voor Wieffer: “Wieffer leverde een bal in tegen de Schotten en het land was te klein. Die kon het toernooi komende zomer wel vergeten. Alsof Ronald Koeman met een rode pen op de bank driftig namen aan het wegstrepen is. Als ik zelf nog zou spelen, zou mijn broek ervan afzakken, van al die politieke spelletjes…”

Dat er wat gaat veranderen bij Oranje lijkt wel duidelijk te zijn. Het AD meldt: ” Een uur lang creëerde Oranje bijna niks en waren er wél meerdere kansen tegen. De dominerende partij? Geen moment. Een 1-3 stand bij rust was terecht geweest. Als de Schotten zo makkelijk door de organisatie heen spelen, dan zéker toplanden bij een EK. En misschien ook al wel een pouletegenstander zoals Oostenrijk.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *