Voetbal4u.com

‘EK-drama lonkt voor het Nederlands elftal’

Het Nederlands elftal ging gisteren in het vriendschappelijk treffen met 2-1 onderuit tegen de aartsrivaal Duitsland. Sportjournalist Valentijn Driessen vond de prestatie van Oranje ondermaats. Hij stelt zelfs dat bondscoach Ronald Koeman momenteel met vuur speelt.

“Oranje werd door de Duitsers met architect Toni Kroos van het kastje naar de muur gestuurd”, begint de bovengenoemde ‘beroepszuurpruim’ zijn verhaal op woensdagochtend. “Terwijl je verwacht dat de defensie staat als een huis met vijf verdedigers, bleek de laatste lijn vooral te wankelen. Zonder bal kwetsbaar en met bal nauwelijks een moment dominant, niet tegen Schotland en niet tegen Duitsland, dat belooft weinig goeds.”

Het is natuurlijk ‘pas’ maart en het EK begint in juni, dán moet Oranje goed zijn… “Een waarheid als een koe. Maar dat is niet reëel als niemand nog weet wat de bondscoach precies wil met Oranje. Zijn elftal moet twee systemen kunnen spelen, zegt hij altijd. Maar als het de ene na de andere interland niet loopt met welk systeem en welke personele bezetting ook, dan speel je met vuur. Oranje heeft behoefte aan duidelijkheid en houvast. Dat boden de interlands tegen Schotland en Duitsland niet. Het vertrouwen is eerder afgenomen dan toegenomen en wat rest is hoop, hopen op een succesvol Europees kampioenschap. Maar zoals iedereen weet is hoop niet meer dan uitgestelde teleurstelling.”

“Teleurstelling die zich al meester maakte over de elf internationals die erbij waren op het WK in 1974 in Duitsland, toen het Nederlands elftal de wereld veroverde met totaalvoetbal. Als speciale gasten zaten zij zich in Frankfurt te verbijten over de ondermaatse vertoning van Koeman en zijn spelers”, sluit Driessen af.Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *