Voetbal4u.com

Earnest Stewart snuffelt bij Sparta: ‘Zeker goed genoeg voor PSV’

Monument Valley WAT EEN KANS! Pak 50X je inzet terug als TWENTE straks wint van PEC!

Analist Mario Been is van mening dat Sparta-speler Koki Saito voldoende kwaliteiten heeft om mee te kunnen bij PSV. Dit laat de voormalig voetbaltrainer weten in het programma ‘De Eretribune’ op ESPN. Earnest Stewart werd zaterdagavond bij Almere City op de tribune gespot tijdens het duel met de Rotterdammers.

Sparta wist het duel met Almere op de valreep te beslissen (2-3). Saito was tegen de ploeg uit Flevoland goed voor één assist. Been is lyrisch over de aanvaller. “Saito is natuurlijk een handenbinder. Hij werkt ongelooflijk hard, maar ook zijn individuele actie is natuurlijk geweldig. We zagen Earnest Stewart op de tribune zitten, en het zou zomaar kunnen dat hij ook voor hem komt”, steekt Been van wal. “Hij kan mensen uitspelen, en voor een ploeg die in de kleine ruimtes speelt is het heel erg lekker om zo’n speler erbij te hebben.”

“En altijd overzicht, ook voor medespelers”, vervolgt Been, die één punt van kritiek heeft voor de Japanner. “Rendement is drie goals en vier assists, dat houdt nog niet over. Hij is een hele tijd geblesseerd geweest natuurlijk. Maar het is wel een speler waarvoor je naar het stadion gaat. Voor dit Sparta is hij heel belangrijk. Ik denk dat dat wel een speler zou kunnen zijn die nog een stap gaat maken.”

PSV aasde in de winter op Couhaib Driouech en hoopt de Marokkaan deze zomer alsnog over te nemen van Excelsior. Been ‘kan zich voorstellen’ dat de Eindhovenaren ook naar andere spelers voor op de vleugels kijken. “Dan is Saito zeker ook een speler die ze in de gaten zullen houden”, aldus de analist, die niet twijfel of de dribbelaar goed genoeg is voor PSV. “Dat denk ik wel, zeker.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *