Voetbal4u.com

‘Bestuursraad wil Alex Kroes terug hebben in de organisatie’

Monument Valley WAT EEN KANS! Pak 50X je inzet terug als TWENTE straks wint van PEC!

De bestuursraad van Ajax wil dat de Raad van Commissarissen gaat overwegen om Alex Kroes terug te halen in de organisatie van de club. Hier maakt De Telegraaf melding van. Ze zouden namelijk een brief hierover in handen hebben.

In de brief zou staan dat de bestuursraad ‘vraagt om het heroverwegen van het besluit van de Raad van Commissarissen’. Dat zou betrekking hebben op het voorgenomen ontslag van Kroes, vanwege handel met voorkennis met aandelen van Ajax.

‘De bestuursraad heeft in een gesprek met Ajax kennis kunnen nemen van de afwegingen die hebben geleid tot het ferme voorgenomen besluit. Ook heeft de Bestuursraad een gesprek gevoerd met Alex Kroes’, schrijft De Telegraaf. Volgens de krant is de bestuursraad zich er goed van bewust dat Ajax een beursgenoteerde onderneming is met bestuurlijke regels, maar dat het gelooft dat een heroverweging van het ontslag mogelijk is.

Volgens de bestuursraad zou een heroverweging van het besluit een terugkeer van Alex Kroes bij Ajax ‘in welke vorm en onder welke voorwaarden dan ook’, mogelijk maken. De bestuursraad heeft volgens De Telegraaf op verschillende manieren geprobeerd op korte termijn om tafel te gaan, omdat het niet wil wachten op de BAVA van 21 mei. De bestuursraad meent dat de belangrijkste weken van Ajax, zowel binnen als buiten het veld, juist nu zijn aangebroken.

‘De Bestuursraad roept de Raad van Commissarissen dan ook op om toch echt komende week met elkaar te kijken wat er nodig is om tot een heroverweging te komen die het belang van Ajax dient’, klinkt het. De brief zou ondertekend zijn door de leden van de bestuursraad. Het orgaan vertegenwoordigt 73 procent van de aandelen van Ajax.Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *