Voetbal4u.com

‘Feyenoord zet in op 40 miljoen euro voor haar sterkhouder’

Monument Valley MAAK VAN €1 GEWOON €50 ALS ORANJE ZONDAG WINT VAN POLEN!

Het Italiaanse Napoli wil zich deze zomer graag gaan versterken met Feyenoord-sterkhouder David Hancko. Ze zouden een bedrag van twintig miljoen euro voor hem overhebben maar de Rotterdammers zetten minstens in op het dubbele voor de mandekker.

Hier maakt het Italiaanse medium La Gazetta dello Sport melding van. “In een ideale wereld start je met een rechtsbenige rechter centrumverdediger en een linksbenige linker centrumverdediger. Alleen stuit je dan al snel op een cruciaal probleempje: er zijn aanzienlijk meer competente rechtsbenige verdedigers te vinden dan defensief sterke linkspoten”, lezen we. “Vandaar dat er geregeld een biedingsoorlog plaatsvindt, wanneer een goede linksbenige centrumverdediger beschikbaar is voor een transfer.”

ESPN vervolgt: “Dat liefst drie van de zes duurste linksbenige centrumverdedigers ooit in de voorbije twee zomers transfereerden – en dat marktleider Manchester City verslaafd is aan lefties in de achterhoede – illustreert dat topclubs zich steeds bewuster worden van de schaarste van dit type verdediger. Tel daarbij op dat Hancko evenals Josko Gvardiol, Nathan Aké, Lisandro Martínez en Micky van de Ven ook uit de voeten kan als (reserve-)linksback, en je kan niet verrast opkijken als de Slowaak van Feyenoord volgend jaar een plekje inneemt in de recordlijst.”

Die recordlijst (van duurste linksbenige centrumverdedigers) waar de omroep het over heeft ziet er zo uit: op één staat Gvardiol, die voor negentig miljoen euro van RB Leipzig naar City transfereerde. En daarachter vinden we de namen van Aymeric Laporte (65 miljoen, City), Martínez (57,4 miljoen, Manchester United), Aké (45,3 miljoen, City), Mangala (45 miljoen, City) en Van de Ven (veertig miljoen, City). Komt Hancko écht in dit lijstje terecht, dan moet er dus minimaal veertig miljoen euro voor hem afgetikt worden!Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *