Voetbal4u.com

Geen half werk meer! ‘Ajax schakelt door naar de zesde versnelling’

Monument Valley WAT EEN KANS! Pak 50X je inzet terug als TWENTE straks wint van PEC!

Voor Ajax is er de komende maanden genoeg werk aan de winkel om de boel weer op de rit te krijgen. Alex Kroes is de nieuwe technisch directeur. Erik ten Hag, Graham Potter of Francesco Farioli zijn in beeld om de nieuwe hoofdtrainer te worden, maar de belangrijkste transfer staat nog te gebeuren bij de Amsterdammers.

Dit laat Marijn Beuker weten in een onderhoud met ‘De Telegraaf’. “Onze belangrijkste transfer wordt de complete technische staf”, verduidelijkt de directeur voetbal van Ajax in een groot interview met De Telegraaf. “Die gaat er alles aan doen om de speelwijze in trainingen duidelijk te maken. Je kunt je afvragen of dat de afgelopen seizoenen genoeg is gebeurd. We streven het hoogste Europese podium na.”

Om de ideale staf samen te stellen, zijn er gedetailleerde profielschetsen uitgeschreven. Beuker: “We willen geen eenheidsworsten, maar trainers die complementair aan elkaar zijn. Idealiter heb je een tactisch oog, iemand die op Champions League-niveau weet wat winnen inhoudt en mensen die bezig zijn met de ontwikkeling van het individu en de speelwijze. Op een gegeven moment moeten we die puzzel leggen.”

De leiding van Ajax gaat zelf twee assistenten in de nieuwe staf zetten. Als het past, mag de hoofdtrainer iemand meenemen. Beuker vertelt dat er ‘inmiddels een lijst met kandidaten’ ligt. Christian Chivu (Internazionale) zou in beeld zijn, terwijl Jong Ajax-trainer Dave Vos vrijwel zeker wordt gepromoveerd naar de hoofdmacht. “Dave Vos is wat ons betreft buitengewoon goed in het toepasbaar maken van de manier waarop we spelen. Hij zet dat om in trainingsstof en is in onze ogen een heel goede trainer.”

“Hij zou de assistent ‘tactiek’ of ‘ontwikkeling speelwijze en individu’ kunnen zijn”, aldus Beuker. “We hebben met Dave een talent in de trainersorganisatie en daar zijn we zuinig op. Het is geen geheim dat Ajax trainers ontwikkelt. Hoe mooi zou het zijn als we hem uiteindelijk tot hoofdtrainer kunnen opleiden, want hij snapt ook het Ajax-DNA.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *