Voetbal4u.com

‘Matthijs de Ligt denkt na over Ajax-rentree’

Monument Valley WAT EEN KANS! Pak 50X je inzet terug als TWENTE straks wint van PEC!

Matthijs de Ligt hoopt in de toekomst terug te keren zijn oude liefde Ajax. In 2019 verliet de mandekker Amsterdam voor een nieuw avontuur bij Juventus. Inmiddels speelt de 24-jarige bij de Duitse grootmacht Bayern Munchen.

De Ligt zegt regelmatig na te denken over een Ajax-rentree. “Ik hoop het wel”, vertelt de centrale verdediger tegenover Ajax TV. “Ik heb drie jaar in het eerste gespeeld, relatief kort. Ik had altijd gedacht dat het langer zou zijn, maar de situatie was even iets anders dan iedereen had verwacht.”

“Als ik ooit de kans krijg om terug te keren bij Ajax en nog van waarde zou kunnen zijn, dan zou ik dat heel graag willen. Je weet het nooit, maar als ik het nu zou zeggen, zou ik het heel mooi vinden”, zo vervolgt de Oranje-international. “Ajax mis je altijd. Het team dat we toen hadden…”

De Ligt volgt Ajax ook nog altijd op de voet. “Ik heb er een jaar of tien gespeeld in totaal, dus alle mensen die je daar hebt leren kennen, mis je wel.” Zelfs de sportieve malaise van nu doet hij daar niets aan af. “Natuurlijk volg je het. Het is niet de beste fase in de clubhistorie en dat is lastig om te zien, maar ik blijf de club altijd volgen.”

Sinds zijn vertrek bij Ajax heeft De Ligt een aantal wisselvallige jaren doorgemaakt. “De verwachting is dat je zo doorgaat, maar het verleden heeft uitgewezen dat het niet het geval is. Ook ik heb fases gehad waarin het minder en beter ging. Uiteindelijk, als je netto kijkt naar waar ik begonnen ben en nu, dan denk ik dat ik goede stappen heb gezet.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *