Voetbal4u.com

GEEN EK: ‘Koeman zal geen beroep doen op beste speler van PSV’

Monument Valley WAT EEN KANS! Pak 50X je inzet terug als TWENTE straks wint van PEC!

Analist Rene van der Gijp denkt dat bondscoach Ronald Koeman deze zomer geen beroep zal doen op Joey Veerman. Als voornaamste reden noemt hij het gebrek aan weerstand dat hij krijgt in de Nederlandse Eredivisie.

PSV kende donderdag geen enkele moeite met sc Heerenveen en rolde de Friezen uiteindelijk op met 0-8. Van der Gijp bekeek het duel ook, maar vindt het lastig om te zeggen of PSV nou zo goed was, of dat Heerenveen nou zo slecht was. “Ik moet wel heel eerlijk zeggen Wilfred. Ik heb twintig, dertig minuten zitten kijken. Het Nederlandse voetbal, dat was altijd al zo, maar het is echt gewoon voor de supporters”, begon Van der Gijp aan tafel bij Vandaag Inside over het duel.

“Voor de liefhebber heb je vier, vijf wedstrijden waarvan je denkt: daar kom ik aan m’n trekken. Voor de rest…”, vervolgde de voetbalanalist. “Ik heb dat dan ook met zo’n Koeman weet je wel. Dan wordt er waarschijnlijk zondag in Studio Voetbal weer geroepen dat die Veerman een geweldige speler is. Maar ik heb naar die Veerman zitten kijken: er staat geen druk op. Hij kan gewoon zijn voet op de bal zetten, hij kan naar binnen lopen om zijn scheenbeschermers aan te trekken. Kom op, weet je.”

Daardoor denkt Van der Gijp ook niet dat Veerman kan rekenen op een basisplaats in Oranje. “Tegen Polen, tegen Frankrijk… Hij gaat dat niet doen. Hij gaat hem niet opstellen.” Volgens Van der Gijp is dat ‘lullig’ voor Veerman. “Daar kan die jongen niets aan doen, dat hij niet bij Tottenham speelt. Hij speelt bij PSV en dat doet hij meer dan naar behoren. Maar als ik dan zo’n wedstrijd zit te kijken, dan denk ik: ja… Hij speelt natuurlijk negentig procent van zijn wedstrijden zoals tegen Heerenveen.” Volgens Valentijn Driessen moet Veerman dan ook vertrekken uit Eindhoven. “Daarom komen ze ook niet aan de bak tegen zo’n Dortmund enzo. Hij moet gewoon weg bij PSV.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *