Voetbal4u.com

‘Ajax zou er verstandig aan doen om hem terug te halen’

Monument Valley VOETBALWEDDEN! STORT €10 EN KRIJG ER €50 BIJ! WAT EEN KANS!

Sportjournalist Mike Verweij zou Ajax adviseren om contact op te nemen met Wim Jonk. In de podcast ‘Kick-Off’ van de Telegraaf stelt de clubwatcher dat ze zijn kwaliteiten goed zouden kunnen gebruiken.

Tussen 2008 en 2015 was Jonk jarenlang op De Toekomst terug te vinden. Waar hij de eerste drie jaar techniektrainer was, ging hij vervolgens als hoofdjeugdopleiding aan de slag. Na de Fluwelen Revolutie van Johan Cruijff kreeg hij het echter aan de stok met de beleidsbepalers.

Het resulteerde in een plotseling vertrek. Jonk besloot zijn carrière te vervolgen en ging de uitdaging aan bij FC Volendam, waar het hem lukte om met de club naar de Eredivisie te promoveren. Opnieuw eindigde het avontuur echter onverwachts, waardoor hij intussen weer vrij is.

Als het aan Verweij ligt, dan neemt Ajax zo snel mogelijk contact met hem op. “Het verbaast me wel dat zijn naam niet bij meer clubs valt. Ajax is toch op zoek naar een nieuwe hoofd jeugdopleiding? De meeste mensen waar Jonk bij Ajax een conflict mee had, zijn weg. Ik vind het heel raar dat zijn naam daar niet valt”, stelt de journalist.

Hij verwacht dat Marijn Beuker goed met Jonk kan samenwerken. “Beuker heeft natuurlijk hele goede plannen met Ajax en een goede visie. Als je daar een echte voetbalman als Jonk in de jeugdopleiding zet, dan word je daar als organisatie alleen maar beter van. Jonk heeft in de top gespeeld en in de jeugdopleiding van Ajax gewerkt.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *