Voetbal4u.com

‘Ajax maakt keuze tussen deze twee hoofdtrainers’

Monument Valley WAT EEN KANS! Pak 50X je inzet terug als TWENTE straks wint van PEC!

Volgens het De Telegraaf zal Ajax de komende week de knoop doorhakken over wie de nieuwe hoofdtrainer moet worden. De strijd zou gaan tussen tussen Graham Potter en Franscesco Farioli. Erik ten Hag zou niet langer in beeld zijn.

Potter lijkt als grote favoriet te gelden, maar de ochtendkrant stelt dat het een ‘close call’ gaat worden. “Hoewel velen er vanuit gaan dat de bij Chelsea ontslagen Potter nu op 1 staat en OGC Nice-coach Farioli het alternatief is, zeggen bronnen rondom de onderhandelingen dat het fifty-fifty is en er op twee borden tegelijk wordt geschaakt.”

De Telegraaf schrijft dat technisch directeur Alex Kroes de ‘Engelse methode’ hanteert. “Om een goede onderhandelingspositie te houden, wordt daar bij spelers- en trainersvacatures met meerdere kandidaten gesproken. Zit de een financieel te hoog in de boom, dan wordt geschakeld naar de volgende.”

De ochtendkrant stelt dat Ajax er naar streeft om komende week de nieuwe trainer bekend te maken, zodat dan echt een start gemaakt kan worden met de renovatie van de selectie. “In de tussentijd moet John van ’t Schip in de laatste drie Eredivisie-duels de vijfde plaats, die recht geeft op Europees voetbal, zien vast te houden.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *