Voetbal4u.com

‘Doorbraak bij Ajax in contracteren van nieuwe trainer’

Monument Valley VOETBALWEDDEN! STORT €10 EN KRIJG ER €50 BIJ! WAT EEN KANS!

Ajax en Graham Potter zouden nader tot elkaar zijn gekomen in de contractonderhandelingen. Met dit nieuws pakt clubwatcher Mike Verweij vandaag uit. Het salaris dat de Engelsman zou verlangen is niet langer een probleem meer.

Hij legde het eerste aanbod van Ajax vorige week naast zich neer. Ondanks dat de partijen behoorlijk ver uit elkaar lagen tijdens de onderhandelingen, lijkt er nu toch schot in de zaak te zitten.

“Dat is wel de verwachting ja”, reageerde Verweij in de podcast Kick-off op de vraag of er deze week meer duidelijkheid komt over de nieuwe hoofdtrainer van Ajax. “Potter schijnt wat in te binden qua eisen. Salaris is sowieso geen probleem, heb ik begrepen. Aanvankelijk was het zo, en dat is ook wel een Engelse traditie, dat de manager altijd één euro, of pond in Engeland, meer verdient dan de best betaalde speler.”

Bij Ajax wordt dat echter een lastig verhaal, omdat Jordan Henderson een riant salaris opstrijkt. De ervaren middenvelder maakte afgelopen winter de overstap van het Saudische Al-Ettifaq naar Amsterdam en werd in één klap één van de topverdieners bij Ajax. Hij strijkt een jaarsalaris op van 4,5 miljoen euro.

Potter is inmiddels ingelicht dat meer verdienen dan Henderson geen optie is. Er zijn echter nog wel andere hobbels die door Ajax en de trainer genomen moeten worden. Zo zou hij onder meer hebben geëist dat zijn zaakwaarnemer bij deals ‘wordt betrokken of meekijkt’. “Dat soort dingen kan gewoon niet”, aldus Verweij, die desondanks verwacht dat Potter de opvolger wordt van John van ’t Schip. “Zoals geschreven in de krant: het is echt één van de twee (Francesco Farioli of Potter, red.). Er wordt nu ook op twee borden geschaakt, maar ik denk wel dat Potter uiteindelijk de grootste kans heeft. Als ze hem kunnen halen, dan halen ze hem en anders schakelen ze snel door naar Farioli.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *