Voetbal4u.com

Kroes hakt knoop door: ‘Man van tien miljoen moet weg’

Monument Valley WAT EEN KANS! Pak 50X je inzet terug als TWENTE straks wint van PEC!

Ajax wil deze zomer afscheid nemen van Owen Wijndal. De nieuwe technisch directeur Alex Kroes vindt het risico te groot op hem weer op te nemen in de selectie van de Amsterdammers. Momenteel wordt de vleugelverdediger verhuurd aan het Belgische Royal Antwerp.

Ajax telde in de zomer van 2022 tien miljoen euro neer voor Wijndal, die in Amsterdam arriveerde als vervanger van de naar Olympique Lyonnais vertrokken Nicolas Tagliafico en de strijd moest aangaan met Daley Blind. Wijndal kreeg in eerste instantie het vertrouwen van toenmalig trainer Alfred Schreuder, maar verdween al snel uit de basiself. De linksback worstelde tijdens zijn eerste seizoen in Amsterdam met zijn fitheid en kreeg hij de kans, dan gaf hij vaak niet thuis. Dat was in de voorbereiding op dit seizoen niet anders. Ajax besloot hem op de valreep van de transferwindow te verhuren aan Antwerp FC.

Voor die club speelde hij tot op heden 36 wedstrijden. Wijndal keert na dit seizoen normaal gesproken terug naar Ajax, waar hij nog een contract heeft tot medio 2027. Verweij verwacht desondanks dat Kroes gaat proberen de verdediger van de hand te doen. “Ze zullen ook beslissingen moeten nemen over spelers die terugkeren en ik denk dat er uiteindelijk besloten gaat worden om Wijndal niet terug te halen, maar proberen te verkopen”, zegt Verweij in de podcast Kick-off van De Telegraaf. “Beuker en De Lang waren volgens mij wel enthousiast, maar ik denk dat Kroes het risico gewoon veel te groot vindt om hem terug te halen. Wijndal is natuurlijk ook met niet al te beste, of eigenlijk weinig wedstrijden in de benen naar Antwerp gegaan. Daar heeft hij het wel goed gedaan, veel gespeeld, maar ook dat risico is dan te groot.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *