Voetbal4u.com

Keiharde Ajacied: ‘Liet een deal klappen op 180 euro’

Monument Valley VOETBALWEDDEN! STORT €10 EN KRIJG ER €50 BIJ! WAT EEN KANS!

Bij zijn collega’s staat Alex Kroes bekend als een keiharde onderhandelaar. Zo zou hij ooit een deal hebben laten klappen op slechts 180 euro.

Het Algemeen Dagblad gaat hier in een uitgebreid artikel verder op in. Als voorbeeld halen ze de transfer van Jay Gorter van Go Ahead Eagles naar Ajax aan, in 2021. Toen de grootaandeelhouder van Go Ahead het dubbele vroeg van wat Ajax aanvankelijk bereid was om te betalen, sprak Overmars (destijds nog technisch directeur in Amsterdam) daar ‘schande’ van. “Jij weet net zo goed als ik dat die jongen het dubbele daarvan waard is zodra hij het Ajax-shirt draagt”, was het antwoord van Kroes.

Kroes houdt er niet van om meer te moeten betalen dan wat nodig is, iets wat de transfer van Jacob Mulenga maar al te duidelijk maakt. Go Ahead-algemeen directeur Jan-Willen van Dop kende de Zambiaan nog van hun gezamenlijke tijd bij FC Utrecht, en pitchte hem bij Kroes. Laatstgenoemde zag zijn komst wel zitten, maar weigerde om met de laatste 180 euro per maand over de brug te komen. Van Dop haalde Mulenga uiteindelijk alsnog binnen.

‘Een keiharde onderhandelaar, zeer zorgvuldig en principieel’, zo omschrijven oud-collega’s de titulair technisch directeur van Ajax. “Hij weigert de grens te verleggen, want hij weet dat ie dan bezig kan blijven. Zo principieel is ie dus”, vertelt een niet nader genoemde oud-collega.Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *