Voetbal4u.com

‘Enorme transfersom lonkt voor Chuba Akpom’

Monument Valley WAT EEN KANS! Pak 50X je inzet terug als TWENTE straks wint van PEC!

De kans is aanwezig dat Chuba Akpom Ajax deze zomer alweer zal gaan verlaten. En volgens analist Wim Kieft lonkt er zelfs een enorme transfersom voor hem.

In zijn column voor De Telegraaf roemt Kieft de ontwikkeling van Brian Brobbey, maar schrijft hij ook: “Brobbey speelt vaak noodgedwongen met de handrem erop omdat continu het gevaar op blessures loert. Je moet je dan ook afvragen of hij op een hoger niveau in een topvijf competitie, waar fysiek meer wordt gevraagd en de duels intenser zijn hij een seizoen lang overeind blijft.”

“Zolang Brobbey geen compleet seizoen blessurevrij in de top van de Eredivisie heeft gespeeld, blijft het voor buitenlandse topclubs een gok om hem op te halen bij Ajax”, aldus Kieft. “Hoewel je zeker in Engeland clubs hebt die fluitend 35 miljoen euro op tafel leggen voor een spits. Ze hebben dan net 200 miljoen euro aan televisiegeld opgestreken en durven een gokje te wagen. Wie weet wordt zo’n Nederlandse topscorer wel een succes.”

De situatie van Akpom is volgens hem anders. Hij heeft minder potentie dan Brobbey, maar stelt de oud-spits: “Het zou niet verbazen als hij toch de duurste spits van de Eredivisie is. Omdat ze hem in Engeland kennen van zijn avonturen langs talrijke clubs in lagere divisies, omdat hij scoort bij Ajax en omdat hij de Engelse nationaliteit bezit. Kapitaalkrachtige clubs uit de Premier League zouden zomaar 30 miljoen euro kunnen neertellen.”

“Het zal voor Ajax een lastige afweging zijn: geld pakken of een sportieve keuze maken? Je houdt Akpom er toch graag bij, al is het maar vanwege de gebleken blessuregevoeligheid van Brobbey”, aldus de columnist.Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *