Voetbal4u.com

‘Flinke vraagtekens gezet bij opmerkelijke keuze van Ajax’

Monument Valley WAT EEN KANS! Pak 50X je inzet terug als TWENTE straks wint van PEC!

Journalist Arno Vermeulen snapt er helemaal niets van dat Ajax wil uitpakken met de komst van Francesco Farioli als nieuwe hoofdtrainer. In het programma ‘Studio Voetbal’ vroeg hij zich dan ook af hoe ze bij hem zijn terechtgekomen.

“In het afgelopen jaar hadden ze (Nice, red.) 58 punten, nu 54 met nog twee wedstrijden te spelen. Hij kan maximaal op zestig punten komen, twee meer dan vorig jaar. Zoveel scheelt het niet”, stelt Vermeulen. “Hij kan er nog derde mee worden, maar staat nu vijfde. Hij heeft 33 miljoen euro meer geïnvesteerd in de club dan dat er binnenkwam, dus je mag aannemen dat hij betere spelers heeft gekregen. Dat is dus niet zo heel bijzonder.”

“Wat ook opmerkelijk is: het doelsaldo van het team, 37 goals voor, 25 tegen”, vervolgde Vermeulen. “Er zijn maar vijf clubs in de competitie die minder goals hebben gemaakt, dus het is ook geen doelpuntenmachine, dat elftal. Alleen defensief blijkt het wel goed te zitten. Bovendien staan ze zestien punten achter op Paris Saint-Germain, dus we moeten ook niet overdrijven.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *