Voetbal4u.com

‘Arsenal en Bayern willen Barca aftroeven in strijd om Oranje-speler’

Monument Valley WAT EEN KANS! Pak 50X je inzet terug als TWENTE straks wint van PEC!

Xavi Simons heeft deze zomer de clubs voor het uitkiezen. FC Barcelona wil hem graag overnemen van Paris Saint-Germain en is daarmee zeker niet de enige gegadigde. Volgens het Spaanse medium ‘SPORT’ willen ook Arsenal en Bayern Munchen voor hem uitpakken.

Hij verruilde PSG in de zomer van 2022 transfervrij voor PSV. Hij groeide in Eindhoven uit tot een van de beste voetballers op de Nederlandse velden. PSV hoopte Simons langer binnenboord te kunnen houden, maar PSG maakte gebruik van een speciale terugkoopclausule en haalde hem voor een paar miljoen euro terug naar Parijs. De Nederlander vertrok vervolgens direct op huurbasis naar RB Leipzig en die keuze heeft uitstekend uitgepakt. Simons kwam tot op heden 42 keer in actie voor RB Leipzig, goed voor negen doelpunten en vijftien assists.

Die prestaties zijn niet onopgemerkt gebleven. Zo hoopt FC Barcelona Simons deze zomer terug te kunnen halen naar Spanje. Simons doorliep een groot deel van de Catalaanse jeugdopleiding, alvorens over te stappen naar PSG. FC Barcelona ziet een hernieuwde samenwerking met Simons zitten en de voetballer zelf staat er naar verluidt ook voor open, maar het is de vraag of de club zijn terugkeer kan financieren. De Catalanen zouden hem enkel op huurbasis kunnen overnemen, terwijl PSG de Nederlander volgens Sport juist voor veel geld wil verkopen. Het Spaanse medium rept over een vraagprijs van meer dan zestig miljoen euro. Dat kan FC Barcelona in de huidige omstandigheden niet ophoesten.

Dat geldt natuurlijk níét voor Arsenal en Bayern München, volgens Sport twee clubs met ‘genoeg geld’ om Simons binnen te halen. Het medium schrijft dat RB Leipzig een formeel voorstel heeft gedaan om de aanvallende middenvelder langer binnenboord te houden, maar dat lijkt niet genoeg om PSG te overtuigen. De kampioen van Frankrijk heeft Simons naar verluidt al op de transfermarkt geplaatst en mogelijk volgt er later deze maand al meer duidelijkheid over diens toekomst. Simons heeft bij PSG een contract tot medio 2027.Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *